Share |

Anketa o módě a stylu: Lukáš Hermann, vizuální designér

foto: L'boule

Profesí Lukáše Hermanna je už více než deset let výroba vizuálních efektů pro film. Během té doby pocítil, že by chtěl vytvářet něco, co existuje ve skutečnosti, na co si lze sáhnout. Výsledkem byla kolekce nábytku, která nevycházi z tradičních tvarů, ale jen z tradičních řemeslných technik. Jeho prvotina, sedací míč Boule, je čalouněný rehabilitační míč, který má zdravotní výhody a zároveň I  dobře vypadá.

Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Móda a svět modnich přehlidek mne neuveřitelně fascinuje. Odráží se v něm rozpoložení společnosti, žebříček hodnot. Je to něco jako číst denní tisk, jen bez černé kroniky. Obdivuji odvážnou extravaganci, glamour... Mám například rozplánovanou kolekci teatrálni obuvi StarScraper, ale to bude delší příběh:]

Co máš nejraději na své práci? 
Moc mě baví (a zároveň trýzní) fáze vymýšlení technického řešení prvotního nápadu. Ty těžké chvíle, kdy to musím spočítat a vymyslet, jak to vyrobim. A také mě hodně baví výroba prototypu. Rád dělám věci rukama. Samozřejmě se také rád kochám hotovým dílem.
 

Jak si dobíjíš baterky? 
Jezdím do přírody a alespoň jednou za rok vyjedu do nějaké země, kde to je úplně jiné než u nás. 
 
Co tě zaručeně potěší?
Když prototyp, který jsem vyrobil ze svého konceptu, je přesně tak krásný, jak jsem zamýšlel. A dále pak čokoláda a ještě víc kakao.

Co děláš proti šedi? 
Snažím se kreativně přemýšlet a neupadat do fádností.

Motto:
Představ si nepředstavitelné a jdi do toho!

Lukáš Hermann tvoří pod značkou L´Boule a prezentuje svojí tvorbu na platformě pro české designéry a talentované tvůrce Bohemia Design Market , která mimo jiné umožňuje dodání jeho tvorby po celém světě a nabízí i několik forem plateb a osobní předání. Nákupem na Bohemia Design Market podporujete společně s českým designem i 3 další organizace v oblastech: Nadace a Občanská sdružení, Životní prostředí, Kultura, a to 3 % z celkové ceny nákupu.
 
///ENG.///
For more than ten years Lukas Hermann has been working on VFX for major blockbusters. During this period he has started to feel a strong urge to materialize something, that exists beyond this virtual world, something to lay your hand on. The result was a furniture collection, which does not take traditional form, but is fully derived from the traditional technique and craftsmanship. His very first product, L’Boule, is a ….. ball, that offers health benefits while look very classy.
 
Your definition of fashion and style?
I find fashion and the world of fashion show incredibly fascinating as it reflects the duality of our society and our value system. It is like reading news without all the negative bits. I am fascinated with extravagance and glamour….Currently I am working on a theatrical shoe collection called StarScraper, but this is a completely different story.
 
What do you like about your work?
I really enjoy (even though it is quite a struggle) creating the initial concept, especially coming up with a proper  technical solution. The hard part when I have model and calculate the manufacturing process. I also really enjoy creating the first prototype as I like to work with my hands.  Of course I also take pleasure in the final product.

How do you recharge your batteries?
Going outdoors and I like to visit a foreign country, that is radically different then Czech Republic at least once a year.
 
What always makes you feel good?
Every prototype that I have nurtured from the original concept and that is just as beautiful as I imagined. ….and chocolate of course,  cocoa even more.

Your tip for what to do against the grey?
I try to think creatively and not fade into tedium
 
Motto:
Imagine unimaginable and go for it!

Lukas Herrmann creates under name L´Boule and presents their work on the platform for czech designers Bohemia Design Market , where you can choose his design products online from your home. Bohemia Design Market supports worldwide shipping & several payment methods. Your purchase at Bohemia Design Market supports the Czech designand three other organizations in the areas of: Foundation and Civic Associations, Environment, Culture, with 3% of the total purchase price


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.