Share |

Anketa o módě a stylu: Lucie, zakladatelka značky Black Mountain

foto: archiv Lucie

Značka Black Mountain vznikla z dlouhodobé touhy pracovat s látkami, tvořit, šít, barvit, zdobit, stříhat a občas látky omylem ničit. Veškeré věci jsou dámské nebo dětské. Vlajkovou lodí jsou pak sukýnky a to především balónové, ke kterým se nyní přidávají i sukně půlkolové nebo kolové a sem tam se mihnou šaty, mikiny a trika. Prakticky ve většině případů vyšívané, malované nebo jiným způsobem upravené kousky jsou šité ve většině případů v jediném kuse v malé dílně v Liberci. Za značkou se skrývá Lucie Erin Černohorská.
 
Vaše definice módy a stylu?
Styl vnímám jako hodně osobní a individuální záležitost, která je pro každého jedinečná. Nedá se nadiktovat, nedá se do ní nutit, musí přijít sama a spontánně. Je o pocitech, vnímání a vlastních prioritách. Móda je napříč tomu často univerzální, je základní podstatou stylu. Řídit se módou ne stylem vede k plným skříním nenošených věcí.
Móda se vrací, jak je známo, moc nového již nejde vymyslet. Vše tu bylo v jistých formách. Takže je možná ten správný čas zamířit směrem stylu a osobitosti. Radosti z radosti.
 
Co máte nejraději na své práci?
Každý den je jiný, nikdy nejsou dva dny stejné, plány se mění rychlostí blesku a nejhezčí je nechat se tím unášet a šít… Z momentální radosti, z náhlého nápadu, občas z nutnosti. Každý den se člověk posouvá a vyvíjí, svět se točí i když se zastavíte... Plány se mění a v tom chaosu je moje práce tím stabilním místem nejistot a změn. Právě tím, že je plná nejistot a změn. Stereotyp nehrozí, nuda také ne a co víc chtít? :-)
 
Jak si dobíjíte baterky?
S dobrým vínem nad zajímavou knihou nebo s dobrým filmem v poklidu a bez starostí. Často také prací, ale tou ke které se běžně nedostávám, třeba malováním. Při vymýšlení nových věcí. Občas jen tím, že se na chvíli zastavím a užívám si daný okamžik. Většinou se mi stačí baterky dobíjet při práci, jsem tak trochu jako autobaterie… :-)   
 
Co vás zaručeně potěší?
Usměvaví lidé jen tak na ulici, potkání nějakého kousky z mé dílny, jaro nebo podzim…
 
Co děláte proti šedi?
Miluju šedou barvu… Jako kdyby se potkala bílá a černá a vznikla z toho barva nanejvýš univerzální, která dokáže být studená i teplá, veselá i smutná… Proti šedi nedělám nic, užívám si ji, využívám ji!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.