Share |

Anketa o módě a stylu: Kryštof Safer, pořadatel Vertifilms

foto: Kryštof Safer (archiv)

Rozhovor s Kryštofem Saferem, pořadatelem festivalu vertikálního filmu Vertifilms.
 
Jaká je tvoje definice módy a stylu?
Po pravdě to moc nesleduju. Ale občas si ujedu na divných barevných botách, které pak nechci nikdy vyhodit.
 
Co máš nejraději na své práci?
Roky jsem dělal v reklamě, teď se zaměřuji na filmy, divadlo a výstavy, ale snažím se co nejvíc využít svých zkušeností z reklamy a dostat svoje projekty k co nejvíce lidem. Vždycky mi pak udělá radost, když mi lidi řeknou, že jim to přineslo něco, o čem do té doby nevěděli.
 
Jak si dobíjíš baterky?
Vyrazím ven se svojí fenkou vipeta. Nedávno jsme ji vzali i do Toskánska a byl jsem překvapený, jak z ní Italové byli nadšení. A jak ona byla nadšená ze všech památek, co viděla. Celou cestu zpátky se jí o tom určitě zdálo.
 
Co tě zaručeně potěší?
Když najdu nové a dobré Pho.
 
Co děláš proti šedi?
Snažím se lidem ukazovat nové věci. Teď třeba pořádám festival vertikálních filmů. Baví mě sledovat reakce lidí, kteří kolikrát neví, o co jde, přitom do displejů mobilů všichni koukáme mnoho hodin denně. Videa natáčená na výšku byla dlouho zatracovaná, považovaná za chybu, ale ve světě se s tímto formátem už profesionálně pracuje. Existují krátké filmy, hudební videa a samozřejmě reklamy. I když jde především o obsah pro mobily, na našem festivalu budeme tato videa promítat na desetimetrovém plátnu pověšeném na výšku. Navíc v klášteře svaté Anežky na pražském Františku, což je stylově také krásná vertikální stavba. Osobně vidím ve vertikálních videích jakožto obsahu pro mobily velký potenciál. Po pravdě, komu se chce neustále převracet mobil na šířku?
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.