Share |

Anketa o módě a stylu: Klára Váňová, Barberette

foto YrkaPictured

Barbershop, který otevírá své dveře všem? ANO. Ať už muži nebo ženy, v Barberette platí za péči a služby všichni stejně. První provozovnu otevřela Klára Váňová roku 2012 v Londýně. Za rovnoprávnost v kadeřnických službách bojuje na mediální, nadnárodní a hlavně osobní úrovni. V roce 2017 míří Barberette i do Prahy. "Starou provozovnu na Žižkově jsme změnili v barbershop, kde se nikdo nemusí bát vyjádřit svůj osobní styl," říkají.

Vaše definice módy a stylu?
Klára Váňová: Vadí mi konzumní - rychlá móda. To kvůli etickým důvodům a I kvůli tomu, že z lidi dělá ovce. Móda je o tom, ze si uvědomujeme odkud pochází.  I proto jsme se rozhodly používat v našich obchodech Lush vlasové produkty, ktere nejsou testované na zvířatech. Móda je prostředek, jak vyjádřit sebe sama. Je to také způsob, jak patřit do skupiny, se kterou se ztotožňujeme. Podívejte se třeba na obor, ve kterém se pohybuji. Není naše řemeslo především o zákazníkovi?  Tak proč někteří chtějí být ten “cool gangster barber extravaganza?” a vypadat jako ostatní?
Baví mě historie – ta holičská, v Evropě i ve světě. Někdy si až povzdechnu nad tím, že aktuální střihy, které se desítek let stříhali v africké komunitě, v Jižní Americe, na Středním Východě  atd, bez JAKÉHOKOLI  zájmu médií / ocenění a soutěží, se nyní v Americe a UK stávají výjimečnými. Neměli bychom zapomenout na historii.

Co máte nejraději na své práci?
Pocit z krásně ostříhaných a usmívajících zákazníků. 

Jak si dobíjíte baterky?
Plaváním a sledováním, co se děje ve světě účesů.

Co děláte proti šedi?
Troufám si říci, ze Barberette - jak v Londýně tak v Praze - jde proti šedi.  Boříme hranice tím, co umíme, co nabízíme a v čem jsme jini. A že za stejnou službu zaplatí všichni stejně.Zákazník je naší největší inspirací. Společně vyvíjíme nové účesy a boříme stereotypy. Dáváme lidem, co chtějí. 
Vím, že je ve světě spousta talentovaných holiček.  Přála bych si, aby byly více vidět a slyšet a byly inspirací pro další generace. 

-

Foto kredity:
Profilové foto: YrkaPictured, www.yrkapictured.com

Obraz: Leo Flander, www.leoflander.com
www.barberette.cz
www.facebook.com/barberetteprague
www.instagram.com/barberette_original
Email: kontakt@barberette.cz

 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.