Share |

Anketa o módě a stylu: Jessica Serran

Jessica Serran je vizuální umělkyně a zakladatelka hnutí Becoming Artist. Před 7 lety opustila rodnou Kanadu a odjela do Evropy, kde se zamilovala do Prahy a celé země pro její historii, architekturu a kulturu. Letos v květnu uspořádá první mezinárodní výstavu Promluvila pro 6 začínajících umělkyň.
Vaše definice módy a stylu?

Pravdou je, že jsem se nikdy příliš nezajímalo o "módu". Co mne ale zajímá, je hledání cest jak ukázat světu, kdo opravdu jsme - myslím nejen to, jak se oblékáme, ale i to co říkáme, co děláme a jak se o sebe staráme. Styl je něco, co je pro mne přirozené, odráží mou náladu a osobnost. Styl pro mne znamená, že se lidé nebojí ukázat, co mají rádi, co se jim líbí a tedy, kdo jsou. Nezajímají se o názor ostatních a ani o módní trendy.

Co máte nejraději na své práci? 
Naprosto vše! Jsem vizuální umělkyně a kouč. Každý den trávím čas s mou životní láskou - plátnem a barvami - a nechávám svou múzu, aby řídila mé ruce a vyjadřovala mou fantazii. A dále trávím čas pomáháním dalším umělcům a umělkyním objevit, kdo opravdu jsou, jak se mohou vyjádřit uměním a rozvíjet svou kariéru. Jsem naprosto spokojená, neboť jsem se vždy mohla tomuto věnovat.

Jak si dobíjíte baterky?
 

Každodenní rituály jsou pro mne základem - cvičení, pravidelné psaní deníku a čtení knih je prioritou. Také potřebuji čas pro sebe. Jsem od přírody introvert a čas o samotě mne nabíjí. Samozřejmě malování je další důležitou činností pro můj zdravý rozum. Naplňuje mne energií a radostí ze života. Týden bez malování není vůbec dobrým týdnem! 

Co děláte proti šedi?

Upřímně, můj život je plný silných a ostře odlišných zážitků a proto je tu málo prostoru pro nudnost. Jsem vynalézavá, takže v momentu, kdy něco nefunguje, začínám přemýšlet jak to mohu změnit. Stěžejním místem, ve kterém bojuji proti šedi je svět umění. Před několika lety mne překvapilo zjištění, jak nudným a formálním způsobem jsou umělci žádáni vystavovat svou práci. Což je velice rozporuplné, když se jedná o svět kreativity a novot. Moje současné poslání je pomoci umělcům s jejich kariérou podle jejich představ způsobem, který jim umožňuje vyjádřit, kdo opravdu jsou bez příkras. 
-
Zahájení výstavy je 25.5. (vstupenka 888 Kč - 5 koktejlů, občerstvení, 2 hudební performance a setkání&diskuze s umělkyněmi) a výstava 27.-28.5. (50 Kč)
 https://www.becomingartists.org/jessicaserran.com 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.