Share |

Anketa o módě a stylu: Fotograf Tomáš Novák

foto Archiv Tomáše Nováka

Tomáš Novák pracoval jako fotoreportér ČTK, časopisu Týden a posledních dvacet let je fotoreportérem a art directorem týdeníku Euro. Mohli jste potkat i jeho další projekty - Praha na okraji (grant Prahy v rámci Czech Press Photo 2012), Česká krajina - k vidění na Fb pod názvem Česká krajina - Czech landscape nebo portréty hostů Radiožurnálu (k viděni na www.radiohost.cz).

 

Vaše definice módy a stylu?
Móda je věc zbytná, často i zbytečná, ale protože se na ní dobře vydělává, tak  zastiňuje styl. Styl může mít i pouliční prodavač párků. A hlavně styl není jen věcí módy.
 
Co máte nejraději na své práci?
To, že to vlastně není práce. Práce ve smyslu osm hodin na jednom místě, nákup, domů a spánek. Stereotypy se také samozřejmě objeví, ale i to je vlastně zábavné. Moje nejoblíbenější je "jééé, já jsem nefotogenická, ale fakt," tak to jsem (a to samozřejmě i v mužském rodě) slyšel tisícekrát. Už dokonce, když se poprvé potkávám s portrétovaným, zkouším dopředu odhadnout, jestli ta věta padne.
 
Jak si dobíjíte baterky?
Fotografováním krajiny. Nemluví. Většinou mi stačí se po ní jen projít, ale ten aparát mám stejně po ruce. A občas vařením, ale to je spíš prokrastinace, než dobíjení energie.
 
Co děláte proti šedi?
Občas fotografuji barevně;-) Kdybychom neměli kolem sebe šeď, nevšímali bychom si pestrosti. Pokud by bylo všechno jen barevné, stalo by se to průměrem.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.