Share |

Anketa o módě a stylu: Andrij Volodymirovič Prjaževskyj, student designu v Dánsku.

foto: Andrij Volodymirovič Prjaževskyj

Andrij Volodymirovič Prjaževskyj aka Andy se narodil na Ukrajině, vyrostl v České Republice, kde jsem měla to štěstí ho poznat, a nyní studuje v Dánském Heringu. Je to usměvavý mladý muž, který byl dlouhou dobu mýma druhýma očima, co se týče módy a stylingu. Má dar být k lidem upřímný a tak si můžete být jistí, že když vám něco nesluší, Andy si to pro sebe rozhodně nenechá!
 
Tvoje definice módy a stylu?
Móda je podle mě nezastavitelný, neustále se vyvíjející, živel, který se někdy vymyká našemu chápání. Přesto dokážeme ocenit její přítomnost, šílenost. Styl vnímám jako určitý druh daru, kterým může být člověk obdařen. Dáva člověku možnost kombinovat kousky oblečení do nevídaných kreací, které však i přes svoji netradičnost působí přirozeným dojmem.
 
Co máš nejraději na své práci?
Zatím nepracuji. Studuji design na vysoké škole. Nejlepší na tom je, že se nacházím přímo v centru dění moderního designu, rozebíráme nejnovější trendy. Jak u nás v Evropě, tak i celosvětově.
 
Jak si dobíjíš baterky?
Nejraději navštěvuji umělecké galerie, muzea a exhibice, které jsou v Dánsku na každém druhém kroku. Obdivuji co si to zase ti „šílení“ Dánové vymysleli. (smích)
 
Co tě zaručeně potěší?
Jídlo, nejlépe sladké a zdarma. (smích) a dárky, na ty mě každý dostane! To je moje slabina!
 
Co děláš proti šedi?
Myslím si, že proti šedi spíš než kreativním šatníkem, který je z 90% černý, se snažím bojovat proti té šedí životní. Tím jak na lidi působím, svým šíleným smíchem. (potrzujeme! pozn. red.) Snažím se vdechnout trochu života a energie do mdla každodennosti.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.