Share |

Android Asteroid předělali Prázdná místa Davida Kollera

 

 
Who The Fuck Is David Koller? Takový je pracovní název letošního hudebního konceptu týmu kolem Davida Kollera, který právě začíná a vyvrcholí turné k vydání Best Of CD. Autor mnoha hitů se v roce 2016 nejen ohlíží za více než 35letou kariérou čítající sólovou dráhu, Lucii, Jasnou páku, Hudbu Praha, Pusu, Žentour a další projekty. Hudebník také vybral několik skladeb a ty nabídl ke coververzím mladým kapelám. První z nich, píseň Prázdná místa si vzala do parády skupina Android Asteroid a má právě premiéru na webu RedBull.cz (http://www.redbull.com/cz/cs/music/stories/1331788651999/david-koller-android-asteroids-premiera-klip)

 

"Repertoár jsem nabídl kapelám a producentům, kteří jsou mi hudebně blízcí. Chtěl jsem ho mimo jiné zbavit aury nedotknutelných hitů. Jejich prostřednictvím chci moje písničky dostat k novým posluchačům a pozvat je na podzimní turné k Best of CD. Všechny autory coververzí mám v úmyslu pozvat na turné jako své hosty, případně v jiné roli, jak nám dovolí dramaturgie," říká David Koller.

 

Android Asteroid klip natočili v duchu projektu “Abbey Road.” Za Kollerem zajeli v lednu do jeho studia v Mikulově, kde také natočili minimalistické video, které má právě premiéru. "Předem bych chtěl říct, že pro nás bylo velkou ctí se na tomto projektu podílet. Davida si vážíme. Prázdný místa jsme si vybrali kvůli hlavní frázi "dým, oheň a povodeň za mnou." Měli jsme pocit, že to Davida přesně vystihuje. Navíc je to skvělá rytmická smyčka, ze které se to samo přirozeně odvinulo,” říká bubeník Android Asteroid Tomáš Konůpka.

 

Další oslovení muzikanti jsou Vladimir 518 & Mike Trafik, Hentai Corporation, Korben Dallas, Ben Cristovao a Kato z Prago Union. Ke každé jejich coververzi vznikne i originální artwork designéra Pavla Fuksy, kterého Lürzer's Archive nedávno zařadil mezi 200 nejlepších ilustrátorů světa.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.