Share |

Andělská párty FSV bude hodně divoká

foto: pořadatel akce

Andělská párty FSV je tradiční prosincová akce konaná studenty Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Tento rok se koná 11. prosince v Rock Café na Národní třídě a letošní ročník bude hodně divoký. Vrací se zpět ke svému názvu a svým návštěvníkům slibuje opravdovou párty. Své umění zde předvedou Bounce!Bounce!, kteří se svou show každý měsíc beznadějně zaplní Chapeau Rouge, Sleeping Boy, DJ, většinu času známý jako Mejla z Vypsané fiXy, Boy from Sunday School & Van der Fullen, kytaristé z kapely TheLinings, kteří to umí za DJským pultem pořádně rozjet,  Kluci z marmelády, jejichž masivní zvuk založený na electro, kytarových riffech a punku nikoho nenechá klidným a pouštní rockeři Rest in Haste.
 
Bounce!Bounce! se ani nemusí dlouze představovat. Dvojice DJ's: Kay a Tuzex z kapely Sunshine, kteří před pár lety založili vedlejší projekt, který ovšem vlastní kapele již směle šlape na paty. Párty Bounce!Bounce! není jen ledajaký DJ set, je to až několikahodinová „dance-till-you-die“ smršť, která bourá hranice klasického DJ umění a posouvá ji dál a dál.
 
Nikdo neví proč si Mejla jako své DJské jméno zvolil zrovna Sleeping Boy. Vždyť spánek je to nejposlednější co se vám na jeho vystoupení bude chtít. Mejla známý jako skvělý kytarista, ale jako DJ není o nic slabší. Z jeho vystoupení se vám bude točit hlava, až si budete říkat „where is my mind“.
 
Kytaristé, kteří se mimo jiné předvedli na letošním RFP či na několika ročnících Sázavafestu, čas od času odloží své nástroje do kouta a vyrazí za DJ pult, aby rozhýbali davy i něčím rychlejším. Boy fromSundaySchool a Van der Fullen, jsou původní členové benešovské kapely TheLinings, kteří můžou za nejeden protančený večer v klubu Chapeau Rouge. Jsou tak dobří, že si je k sobě zvou pravidelně kupříkladu Hiffi s Jacobem z kapely Skyline nebo Kay s Tuzexem ze Sunshine.
 
Je jich pět, jsou z Berouna a jsou skvělí. Ze stylů si hlavu nelámou a kombinují to nejlepší z rocku, dupstepu, elektra i punku. Výsledkem je hudba, která vás nenechá klidně stát a kterou začnete vnímat celým tělem. Jejich osobitý styl by se dal nejsnáze přirovnat k britským The Feud. Tito nadějní muzikanti, kteří ctí DIY proces nahrávání, momentálně bojují o cenu Českého Slavíka: Hvězda internetu.
 
Rest in Haste sami sebe definují jako „pouštní rock s hutnými riffy a hořkosladkými melodiemi“. Rocková kapela, u které si nejste jistí, zda-li zní spíše jako industriální Berlín nebo vyprahlý americký středozápad. Kapela, jejíž kytarový zvuk dopluje jeden netradiční nástroj, Theremin, bude brzy křťít svou debutovou desku. Frontman Rest in Haste mimo jiné přednáší na Fakultě sociálních věd UK, takže se o kapele dá bez nadsázky hovořit jako o nejhlasitějším rock’n’rollu z akademické půdy.
 
Vstupenky budou v předprodeji od konce listopadu v Rock Café na Národní 20 a na Fakultě sociálních věd UK na Smetanovém nábřeží 6. Časy prodeje na FSV UK budou zveřejněny na události na FB. Předprodej: 100 Kč / Na místě: 200 Kč.
 
Událost FB: Andělská party FSV 2014


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.