Share |

Američtí Listener zahrají opět v Café v lese

foto: pořadatel akce

V pražském Café v lese se 11. dubna domácímu publiku už podruhé představí američtí Listener. Přivezou energií nabitý vlastní hudební koncept, kterému říkají “talk music”.

Počátky kapely Listener se datují do roku 2007, kdy Dan Smith napsal několik skladeb inspirovaných útrapami, které prožíval jako podomní prodejce nožů. Zanedlouho vydal sólo album pojmenované Ozark Empire. Smith tehdy popisoval hudbu jako Hip-hop / Poezie. Nicméně ohlas projektu byl pro Smitha spíše zklamáním.
 
V té době si začal pohrávat s myšlenkou vytvoření nového žánru, který by v sobě snoubil radikální podvratnou poezii s relativně tradičním folkrockovým základem. Smith tomuto nestandardnímu spojení říká: Talk music.

K projektu se v témže roce připojil Smithův dlouholetý kamarád Christin Nelson, kterému se Danova idea velmi líbila. Společně už pod hlavičkou Listener přepracovali skladby z Ozark Empire a přidali nové, takže mohlo vzniknout debutové album Return to Struggleville.

Kapela v následující letech vytrvale koncertovala a během nekonečných tour postupně dávala dohromady nový materiál. Ten spatřil světlo světa na desce Wooden Heart v roce 2010. Deska si vysloužila v undergroundovém světě kladné ohlasy. Recenzenti speciálně vychvalovali Smithův pěvěcký projev: “Jeho způsob zpěvu, nebo spíše způsob mluvení, je tím co dělá tuhle nahrávku tolik působivou. Toulá se pryč od přirozeného a plynoucího vokálního projevu k více osobní a zanícené poloze”, napsali na webu Sputnik Music.

Smith a Nelson postupně vycítili, že fungovat jako duo jim kreativně svazuje ruce, takže se rozhodli do kapely přizvat stálého bubeníka Krise Rochellea. Ve full-band sestavě vznikla zatím poslední deska z minulého roku Time Is A Machine. “Kdyby se mě někdo zeptal, kam by se Listener měli ubírat  po desce Wooden Heart, pokusil bych se popsat přesně ten směr, kterým se Listener dali při tvorbě desky Time Is A Machine,” přiznal Carter Fraser v recenzi na webu Indie Vision Music. Kapela si konečně ujasnila podobu jak má jejich ‘Talk music’ vypadat, takže jestli na dřívějších deskách občas nefungovala syntéza zpěvu a hudby, na aktuální desce je tento element vybroušen k dokonalosti.

Pokud by nějaká kapela mohla být vaším nejlepším přítelem, která by to byla? Kluci z kapely si myslí, že by to byli Listener. Důvod je jednoduchý: Listener jsou kapela, která je složená z nejlepších přátel, kteří společně zažili dobré a zlé a přežili díky svojí hudbě. Neumíme si představit lepší důvod, proč na koncert Listener zajít. Nabídka na přátelství na celý život se přece neodmítá.

Kdy: 11. dubna 2014
Kde: Café v Lese, Krymská 12
Vstup: 200,-
Support: TBA
Start: 19:30
 
Koncert pořádá Landmine Alert ve spolupráci s AM 180.
 
Listener, Wooden Heart: https://www.youtube.com/watch?v=K8k9rD7lx9c
Listener, Good News First: https://www.youtube.com/watch?v=6sRgaNrFmuM
Facebook event.
 
Další akce:
13.4. Radlická - kulturní sportovna / Cousin(UK) + Depakine Chrono (CZ)
event:https://www.facebook.com/events/1394668717471879/?fref=ts
 
15. 4. POTRVÁ / Johnny Foreigner (UK)
event:https://www.facebook.com/events/429253043888260/?fref=ts


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.