Share |

Americký fotograf David LaChapelle se vrací do Prahy. Jako kniha.

Dne 22.11. bude ve Slovanském domě zahájena výstava pod názvem "Thus Spoke / Tak pravil LaChapelle", která představí návštěvníkům výběr dvoustran ze stejnojmenné knihy a seznámí je s nejzajímavějšími díly LaChapellovy tvorby. Tato výstava zde potrvá až do 22.12.2012.

Zahájení této krásné vernisáže ve Slovanském domě se zúčastní samotný autor knihy Otto M. Urban a v průběhu slavnostního otevření zazpívá jako host zpěvačka Iva Frühlingová.
Návštěvníci si přímo v pasáži Slovanského domu mohou až do ukončení výstavy zakoupit tuto knihu za zvýhodněnou cenu 1499,-Kč!

"Thus Spoke / Tak pravil LaChapelle" je první retrospektivou fotografovy dosavadní tvorby a je tak svým způsobem výjimečná. Obvykle se výstav, či monografií, mapujících umělcovu dráhu, dočkáme v lepším případě až na sklonku umělcovy tvorby či života. Tato obrazová publikace nicméně poskytuje pohled na umělcovu třicetiletou fotografickou kariéru, aniž by tím cokoliv uzavírala a rozhodně stojí za shlédnutí.

David LaChapelle
Americký fotograf David LaChapelle patří mezi nejvýznamnější světové fotografy. Jeho tvorba ovlivnila desítky dalších autorů a LaChapelle si postupně vytvořil svůj nezaměnitelný a na první pohled rozpoznatelný styl přetékající barvami, emocemi a spoustou skrytých detailů, lákajících pozorného diváka k zamyšlení. Tento významný umělec pracuje v oblasti módy, reklamy, portrétní a výtvarné fotografie. Je známý svým surrealismem, jedinečností a stylem využívajícím nadsázku. David LaChapelle začínal v 80. letech jako fotograf slavných osobností pro časopis Interview Andyho Warhola. Portrétoval známé osobnosti jako jsou například Marilyn Manson, Naomi Campbell,David Beckham, modelka Pamela Anderson,americký herec Leonardo DiCaprio a mnoho dalších. Ve svých dílech se zabývá zvrhlostí a groteskností dnešní kultury, inspiruje se Warholem, výjevy ze života Krista, básníkem Williamem Blakem nebo Michelangelovými freskami v Sixtinské kapli. Kritizuje konzumní materialismus, zánik víry a tradic nebo nesmyslnost válek. V období 2009-2011 téměř opustil prostor módy a reklamy a vrátil se ke svým uměleckým počátkům a k volné tvorbě.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.