Share |

Amanoriginal vybavil svým nábytkem unikátní projekt Hænke Botanical Lab

foto: Amanoriginal / Hænke Botanical Lab

Jakub a Kateřina Vávrovi stojící za firmou Amanoriginal se soustředí na designový nábytek a menší bytové produkty z přírodních a netoxických materiálů. Také díky tomu se rozhodli spolupodílet na otevření vědecko-uměleckého prostoru na pražském Žižkově.
 
Za projektem Hænke stojí Alexandra Střelcová a etnobotanik Julien Antih. Oba žili dlouhou dobu v zahraničí, kde čerpali inspiraci a získávali zkušenosti. Název projektu je inspirován odkazem slavného českého botanika, výzkumníka a objevitele Tadeáše Haenkeho. Tým Hænke chce prostřednictvím léčivých rostlin propojovat vědu a umění, pořádat přednášky, workshopy i výstavy. Znovuobjevení přírodních sil léčivých bylin je vhodnou alternativou k farmaceutickým výrobkům a zde se dozvíte, jak ji využít. Svým zaměřením zatím nemá tento koncept v České republice obdoby.
 
Botanická laboratoř bude veřejnosti otevřena již 20. března od 18 hodin a mimo zajímavého programu a spousty rostlin si budete moci prohlédnout i nábytek a menší produkty od Amanoriginal, kterými je zařízena. Prostor bude i dále sloužit jako místo, kde budou jejich designové produkty k vidění.
 
Hænke Botanical Lab, Chvalova 12, Praha 3 – Žižkov


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.