Share |

Aleš Drvota bude mít pamětní desku

Sen českých fanoušků reggae a vůbec dobré hudby se stal skutečností. První český rastaman a zakladatel Babaletu ALEŠ DRVOTA bude mít na domě, kde bydlel, pamětní desku.
Kdo by měl zájem vzpomínku na něj podpořit, doražte v plném počtu!
Čest jeho památce!
Odhalení pamětní desky proběhne 9.12.2017 - akce začíná ve 14 hodin, místem konání je Krátká ulice č. 1787/21, FB událost zde.
Podrobnosti z reggae.cz:
 
Král českého reggae Aleš Drvota zemřel před třiceti lety
Vánoce 1987 nebyly pro československou reggae komunitu šťastné a už vůbec ne veselé. V budapešťské nemocnici podlehl svým zraněním král českého reggae Aleš Drvota. Aleš měl dorazit z Maďarska do Prahy na vánoční koncert Babaletu. Z nějakého, dodnes nám neznámého důvodu, neodletěl letadlem, na které měl zakoupenou letenku, ale asi šel stopovat. Jestli ho auto na dálnici srazilo nebo jestli z jedoucího auta vypadnul nebo snad vyskočil, to už se patrně nikdy nedozvíme... Podstatné je, že domácí reggae scéna ztratila jednoho ze svých nejzásadnějších členů a její rozvoj se na několik dlouhých měsíců, možná i let, v podstatě zastavil.
Skupina "pamětníků" v čele s Péťou Znamenáčkem a Jirkou Charyparem, za podpory DJe Kayi a Reggae.cz, iniciovala návrh, výrobu a umístění Alešovy pamětní desky na domě, ve kterém Aleš bydlel v Krátké ulici 1787/21 v Praze 10 ve Strašnicích.
Autorem desky je David Hroník, na výtvarném návrhu se spolupodíleli již výše zmínění Péťa Znamenáček a Jirka Charypar.
 
Organizátoři připojují výzvu:
"Co si budeme povídat, návrh i výroba desky něco stojí a my bychom vás chtěli požádat o příspěvek na její realizaci.
Pomůže třeba i jen jedna stokoruna. Všechny příspěvky i vyúčtování zveřejníme na webu www.reggae.cz. Pokud náhodou nějaké peníze zbydou, budou použity na vydání nové desky s doposud nezveřejněnými nahrávkami Aleše Drvoty se skupinou Babalet z roku 1985.
Pokud se rozhodnete přispět, pošlete, prosím, vaše peníze na účet číslo: 43-6869470217/100."
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.