Share |

This Ain't California v letním kině zadarmo

foto: Harald Schmitt

23.8.2017
Klubovna
Generála Píky, Praha
Vstup zdarma

Punková pohádka o partě dospívajících, kteří s manickou energií zachytili svůj každodenní život na kameře Super 8, ukazuje život v NDR tak, jak nebyl dosud ve filmovém vyprávění ztvárněn.

Letní filmová přehlídka s nejlepšími filmy z Německa, Rakouska a Švýcarska, pořádaná festivalem DAS FILMFEST - festival německy mluvených filmů. Více info: http://bit.ly/DasSommerkino

This Ain't California
Německo | Deutschland 2011, 90 min.
Režie | Regie: Marten Persiel
Jazyk | Sprache: německy s českými titulky | Deutsch mit tschechischen Untertiteln 

Na drolícím se asfaltu bývalého východního Německa objeví tři kluci lásku ke skejtování. A to v zemi, kde je něco takového naprosto neakceptovatelné, a proto možná tak šíleně vzrušující. Snímek provází tři hlavní představitele od jejich dětství v 70. letech a období vzdoru v letech osmdesátých až do podzimu roku 1989, když jim bylo zhruba 20 let a kdy se náhle a jednou provždy změnily jejich životní podmínky.

This Ain’t California byl oceněn Zvláštní cenou poroty za režii na Filmovém festivalu v Nashville a také Cenou pro podporu mladých režisérů na 22. ročníku Filmkunstfest Schwerin. V neposlední řadě běžel na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech v sekci dokumentárních filmů.

Letní minipřehlídku DAS SOMMERKINO pořádají Goethe-Institut Prag,Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.