Share |

AFI PALÁC nabídl hmyzí delikatesy

foto: archiv protisedi.cz

V pondělí 12. května 2014 od 13 do 14 hodin ochutnali návštěvníci AFI Paláce a milovníci netradiční kuchyně originální hmyzí  pokrmy. Jak probíhá příprava hmyzí delikatesy předvedl návštěvníkům AFI Paláce specialista na jídla z hmyzu, šéfkuchař Petr Ocknecht. K ochutnání zde byli cvrčci na másle, smažený šváb na chutney nebo štír na rukolovém salátku. Akce v AFI Paláci je pořádána ve spolupráci s APETIT Festivalem, který proběhne ve druhé polovině června v Pardubicích. 
 
Na světě je odhadem 1 500 druhů jedlého hmyzu, který je běžně pojídán ve všech obydlených světadílech s výjimkou Evropy a Severní Ameriky. V chudých zemích hmyz představuje snadno dostupný zdroj bílkovin, protože maso je pro zdejší obyvatele drahé a nedostupné. V bohatších částech světa představuje hmyz zatím nedoceněnou kulinářskou zajímavost.
 
Šéfkuchař Petr Ocknecht,  který je mistrem tzv. entomofagie, tedy využívání hmyzu jako potraviny, pro návštěvníky AFI Paláce připravil během odpoledne až 150 porcí jídla, která byla zdarma. „Koho neláká hmyz na talíři, může ochutnat i něco méně odvážného. V průběhu odpoledne probíhala totiž ochutnávka gastronomických provozoven v AFI Paláci. 
 
www.afi-palac.cz
www.apetitfestival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.