Share |

Aerodrome Festival: Sen

foto: Deerkerol

Sestava Linkin Park, Enter Shikari, Machine Gun Kelly, Simple Plan, Royal Republic? To zní jako víc než jen dobrej mejdan! Lineup připomínající festival z roku 2004, to je sen! /GALERIE/

Rozdělení festivalu na dvě zóny (první u stage; druhou dělily od první zábrany těsně za zvukařem) zapříčinilo několik situací, které by se na openairu neměly stávat. Plno pod podiem bylo tak díky tomu jen na Linkin Park. Zóna 1 zela po zbytek dne "podpódiovou" prázdnotou, zatímco za zábranami křičel mnohatisícový dav. Nebudu dál rozebírat rozhodnutí pořadatelů, jistě věděli, z jakých důvodu to dělají. Nicméně tím podle mě utrpěla celková atmosféra.

Aspoň stručně o kapelách:
Royal Republic rozzářili bezchybným vystoupením už tak dost slunečné odpoledne. Švédi přislíbili klubový návrat letošní zimu.

Enter Shikari bohužel málokterý zvukař dokáže nazvučit bez chybičky. Tady jich bylo hned několik a kapela se s problémy potýkala takřka celý koncert. I přes tenhle fakt byl gig skvělej a kluci opět překvapili pestrým setlistem. Fanouškům tak naservírovali hit Juggernauts z Common Dreads, novější Torn Apart z alba Mindsweep nebo loňský singl Redshift. Už klasicky jsem se při koncertě dojala a vedle proudu slz mi odešly i hlasivky :)

Machine Gun Kelly totálně rozbil celý Aerodrome svým outfitem a stejně tak skvělá byla i kadence jeho slov. S kapelním doprovodem funguje MGK dokonale. Podobně jako u Royal Republic se dočkáme klubového koncertu!

Simple Plan vnesli optimistickou neo-pop-punkovou náladu do zapadajícího slunce. Jsem ráda, že jsem měla možnost si SP poslechnout, bylo to milé zpestření. V jejich případě pro mě ale platí, že jednou stačilo.

Linkin Park.
Tohle jsou páni velkých koncertů. To, co předvedli na Aerodromu, bylo naprosto strhující a nad veškerý moje očekávání. Profesionalita, zvuk, práce s publikem, pódiová choreografie. Neskutečný! Jeden z nejlepších koncertů, jakej jsem měla kdy možnost vidět. Jsem ráda, že zvolili chronologický setlist a plynule tak kapela s fanoušky přecházela tak říkajíc "z éry do éry". Patří jim můj velkej obdiv a dík za to, že mě vrátili v čase a já si připadala jako čtrnáctiletá holka, který se splnil sen vidět svoji oblíbenou kapelu. 
 
Aerodrome
11.6.2017
Letiště Letňany, Praha
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.