Share |

8 důvodů, proč vyrazit na Excelent Mystic Cup

Excelent Mystic Cup
foto pořadatel akce

1. Předem vydařená akce
Excelent Mystic Cup je tu už po dvacáté první. V pátek až neděli 26. - 28. června vás na pražské Štvanici nečeká žádná pokus akce, která možná klapne a možná ne. Je to zaručená trefa do černého, na kterou každý rok na Štavnici přikluše půl Prahy. Zbytek přijede na skatu.
 
2. Super podívaná
I po všech těch letech je skateboarding pořád skvělá podívaná. Za prvé se pořád vyvíjí a triky jsou čím dál větší a technicky vymakanější. A co si budeme povídat, lidi mají rádi drama. A když skaterovi nevyjde trik, není to taková limonáda, jako když David Lafata simuluje faul na fotbalovém trávníku.
 
3. Mega prize money
Že je to akce na úrovni potvrzují číslo. 150 profesionálních skateboardistů z 25 zemí bude závodit od pátku do neděle v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick. Ti nejlepší si mezi sebe rozdělí prize money ve výši 700 000 korun (30 000 dolarů).
 
4. Český hrdina
I když vám při hlášce “Kdo neskáče, není Čech” zacuká v levém oku, není někdy špatné mít komu fandit. Posledně to tady zabil Martin Pek, který letos díky svému loňskému úspěchu postupuje rovnou do semifinále.
 
5. Osvěžení na tribuně
Když jste loni dostali chuť na pivo nebo na nějaký jiný drink, museli sejít z tribuny, kam jste se těžko dostávali zpátky. Letos pořadatelé chystají překvapení, díky němuž budete mít k vychlazené jedenáctce Excelent proklatě blízko.
 
6. Kvalitní muzika
Na některých akcích zahrají na after Madrage, jenom aby se to něčím zapláclo. Kulturní vycpávky vám na Excelent Mystic Cupu nehrozí. Relax zóna nabídne skvěle ozvučenou Excelent Sound Stage, na níž v pátek vystoupí pražská kapela Pipes & Pints a legendární Suicidal Tendencies (USA), tedy formace neodmyslitelně spjatá se skateboardovou scénou. Sobotní večer rozjedou G-Point Hunters a Ohm Square a závěrečný koncert bude patřit labelu Big Boss, za který nastoupí PSH live, James Cole live a La4 & DJ Wich. Živou stage vystřídá po desáté večerní hodině Red Bull DJ stage se spoustou skvělých DJs.
 
7. Další program
Kromě hudebního programu můžete vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu, sklouznout se na skimboardu nebo jen ležet v trávě a sledovat na velkoplošné obrazovce živý přenos závodu. Festivalovou náladu doplní restaurace, stánky s občerstvením a bary. Samozřejmostí jsou obchody se skateboardovým vybavením a oblečením.
 
8. I pro domácí pecivály
Pokud patříte k těm, kdo než aby opustili své rozválené kanape, tvrdí kamarádům, že si zrovna zlomili obě nohy, pořád si Excelent Mystic Cup můžete užít aspoň na obrazovce. Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na stránkách www.prima-cool.cz včetně komentáře určeného pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině detaily o jezdcích a jejich tricích.
 
Nejnovější informace jsou na Facebooku a webu Excelent Mystic Sk8 Cup 2015.
www.excelentmysticsk8cup.cz
www.facebook.com/ExcelentMysticSk8Cup
www.facebook.com/events/924710720885336/
 
Video: https://vimeo.com/129364193


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.