Share |

Fashion event DOTEK předvede studentské práce

foto: pořadatel akce

25. března 2017 se v Káznici v Brně uskuteční neziskový projekt Fashion event DOTEK. Jednodenní událost organizují studenti Fakulty multimediálních komunikací UTB a jejím cílem je ukázat progresivní vlny mladých českých umělců. Letošní DOTEK je manifestem za mladou módu a týmovou práci, která je v současnosti nepostradatelnou součásti celé módní scény.
 
Brněnské menu
Dne 25. 3. se prostor brněnské Káznice promění v přehlídkové molo.  Kurátorkou celé přehlídky je Tereza Chmurová. Event je rozdělen hned do několika bloků. Jako předkrm se bude podávat Fashion Happening. V rámci něj na návštěvníky čeká řada performancí a výstav. Jeho součástí je Fashion Talk, což je blok expertů módního průmyslu. Během něj vystoupí šest českých a zahraničních speakrů.  Hlavním chodem, který bude servírovaný ve večerních hodinách, je  Fashion show.  V průběhu přehlídky budou mít návštěvníci možnost spatřit díla od šesti návrhářů (českých i zahraničních), přičemž každý z nich vdechl kolekci svůj osobitý charakter. Závěr přehlídky doplní poté dražitelná kolekce, která pochází z dílen studentů UTB.  A nesmíme zapomenout zmínit dezert alá  Afterparty, která završí ochutnávku celé módní scény.
 
Nový kabát
K vizuálního složce celého projektu se vyjádřil tvůrce Matěj Vázal: „Vizuál pro V. ročník Doteku napadá povrchní postoje k módě prostřednictvím digitálního glitche a zároveň předkládá vizi virtuální budoucnosti “. Tento progresivní krok reprezentuje Lea Valach, která je tváří letošního DOTEKU. Roman Častulík, Tereza Chmurová, Dominika Kozáková zase zastupují tuto myšlenku během přehlídky, na které budou předvádět kolekci.
 
Mama HELP, z. s.
Tento ročník tedy boří struktury na módním poli a posouvá své vlastní hranice, což samo o sobě vyžaduje velkou dávku kuráže. Z toho důvodu jsme vybrali silného bojovníka, a to v podobě neziskové organizace Mama HELP, která bojuje proti rakovině prsu. Celý výtěžek z dražitelné kolekce poputuje právě do Mama HELP - na potřeby organizace a prevenci proti této nemoci.

Přijďte ochutnat čerstvé módní maso.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.