Share |

5 zásadních důvodů, proč by o sebe muži měli pečovat

foto Biotherm

Nejenom intelekt, vzdělání, dovednosti a zkušenosti vám dopomohou k lepší práci a následnému ohodnocení i postupu. Pokud jdete na pracovní pohovor a neucházíte se zrovna o místo řidiče pouličního vysavače listí, vzhled je to, co zapůsobí ještě dřív, než otevřete pusu. 
 
Hodně žen tvrdí, že jim mužnost ve smyslu jisté neupravenosti vlastně imponuje. Devadesát pět procent z nich ovšem při kolizi s vágusem dle výzoru neurčitého věku instinktivně ohrnuje nos a prchá. Je to do jisté míry vina špatné deskripce, ale v zásadě nelze zaměňovat termíny ležérní mužskost a nedbalá elegance s podporou masivního sex appealu za ušmudlanost a totální rezignaci na basic look. Co u mužů funguje s tolerancí, na to ženy musí rovnou zapomenout. To jen tak na okraj. 
 
Metrosexuála prý nahradil městský hipster. Tvrzení je to dost vachrlaté, ale oba neo-archetypy spojuje až chorobná touha vymanit se konformitě, konfekčnímu oblékání a zavedeným nudným konvencím. Na metrouše křičeli ‚buzno‘, hipsterům se pošklebují pro jeho chtěný vintage výzor. Dávejte bacha na to, kdo vás haní, a všímejte si jak sám hanitel vypadá. Možná trochu uberte ze svojí pečlivosti, ale rozhodně nechtějte vypadat jako on! Jeho ‘nad věcí’ pohrdání je vaše výhoda. Pamatujte na to, až vám bude klesat sebevědomí, protože se vám někdo pošklebuje za to, že o sebe dbáte a dobře vypadáte. 
 
 
To, že doma jste někdo jiný, není tak úplně pravda. Zapomeňte na kdysi bílý nátělník s reliéfem obtisklé rybičky v tomatě a tepláky, co mají kolenové vaky plandající někde u kotníků. Že máte volno? Je vám tak pohodlně? Holení ani na tváři vám moc nevoní, protože naproti ve večerce je to prodavačovi fakt fuk? Pokud máte doma manželku, přítelkyni, nebo jen náhodně přespávající ženu, můžete si být víc než stoprocentně jisti tím, že tohle nebude vonět zase jí a hodně brzo vám ukáže záda. Než řeknete šampón, přesněji řečeno. 
 
Kosmetika není v mužském světě už dávno nadávka. V tomhle století si už nevystačíte jen s indulonou na popraskané ruce a nějakým krémem na obličej, když se vám po něm proběhne rovníkové slunce. Naštěstí skoro všechny kosmetické firmy mají sekci pro muže a prakticky se starají o jeho pleť, vrásky, hydratují kůži a různě jinak odklánějí symptomy pozvolného a neodvratného stárnutí. Nebojte se toho! Nikdo se na vás nebude dívat skrz prsty a posměšně dloubat ukazováčkem. A ženy? Ty vás za to budou velebit a vaše přítomnost jim bude tak nějak milejší. A nezabijte to hlavně špatně voleným parfémem, či deodorantem. Tady rozhodně neplatí heslo čím víc, tím líp. Ani v množství, ani v intenzitě. 

-

Tento článek vzniknul za podpory značky Biotherm Homme.

Více o výrobcích péče o pánskou pleť od Biotherm:

www.facebook.com/biotherm 

www.facebook.com/biothermhomme

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.