Share |

25. Žižkovský masopust bude od 10. do 13. února

foto: pořadatel akce

Žižkovský masopust patří k nejstarším pražským akcím svého druhu a jeho obliba dávno překonala hranice Žižkova a Vinohrad. Jsem ráda, že si tato akce našla místo v srdcích mnoha obyvatel a napomáhá přátelství a sousedské pospolitosti,“ zve na masopust starostka Vladislava Hujová.
 
Třídenní oslavy začnou na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde v sobotu 10. února vypukne od 14 hodin pravá masopustní Žižkovská zábava. Bude se zpívat, tancovat, návštěvníci se můžou těšit na zabijačkové dobroty. Pro děti je přichystaný doprovodný program – workshopy, divadélko a dílničky. Od 15:30 vystoupí oblíbená babypunková formace Pískomil se vrací. Masopustní zábava se bude konat také v Prague Central Campu (Nad Ohradou 17), kde proběhne výroba masopustních masek a maškar. Bude se i zde hodovat a od 17 hodin je nachystaná Masopustní tancovačka.
 
O den později 11. února se budou od 12 hodin v hospodě U Vystřelenýho oka konat Zabijačkové hody. Voňavá jelítka, jitrnice, prejt nebo prdelačka  budou k dostání v kultovní žižkovské putyce. Příjemné odreagování slibuje Vážně nevážně komentovaná procházka Prahou s Mici, která startuje od Oka. Pro seniory je připravený koncert Jitky Zelenkové v hotelu Olšanka, kino Aero bude vysílat pro děti film Lichožrouti a pro dospělé diváky Svěrákův snímek Po strništi bos.
 
V úterý 13. února vyvrcholí úderem 17 hodiny Žižkovský masopust průvodem masek, který z náměstí Jiřího z Poděbrad povede k žižkovské radnici, aby si vyžádal od starostky Vladislavy Hujové klíč od Žižkova. Poté bude pokračovat až ke stadionu Viktorie Žižkov, kde masopust zakončí v 18:30 ohňostroj. Vstup na všechny akce je zdarma.
 
Tradice masopustu byla v devadesátých letech minulého století obnovena a letos žižkovská radnice pořádá již 25.ročník. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.