Share |

20. výročí Rock for People se oslaví ve velkém stylu

foto: pořadatel akce

Dvacet let existence, tři generace fanoušků, tisíce kapel a bezpočet vzpomínek a zážitků… 20. výročí Rock for People proto stojí za to oslavit nejen na „velkém“ festivalu v Hradci Králové, kde letos zkraje července vystoupili Manu Chao, Biffy Clyro nebo Lucie, ale i na místě, „kde to všechno začalo“ – v Českém Brodě. V sobotu 23. srpna na stadionu Na Kutilce vystoupí řada kapel, které s Rock for People rostly či jsou s ním jinak provázány. Platí to například o skupině Kryštof, která si Český Brod vybrala jako jeden ze tří letních festivalů, na němž vystoupí mimo své kempy. A bude to poslední koncert před dlouhou roční pauzou!
 
Osobní přátelství a řada zážitků pojí Rock for People i s dalšími potvrzenými kapelami - Divokým Billem, Horkýže Slíže, Monkey Business či Vypsanou Fixou. Anebo Tata Bojs, kteří letos v Hradci Králové spolu s 8000 fanoušky málem zbourali obří krytou Staropramen stage.
 
Festival v Českém Brodě, pojmenovaný prostě BROD 20, bude o hudbě, ale i o vzpomínkách a zdravém sentimentu, stejně jako příbězích. Hudebníků i návštěvníků, kteří od roku 1995 festival Rock for People prošli. „Slečna, která byla na prvním ročníku festivalu v Brodě ve svých pěti letech, pak jezdila každý rok, následně i do Hradce a letos poprvé nejela, protože čeká potomka. Pár, který se na Rock for People seznámil, další rok tam jel na svatební cestu a nyní také čekají budoucího hudebního nadšence. Kamarádi, kteří se seznámili na Rock for People a sedli si natolik, že po pár letech šel jeden druhému za svědka na svatbě,“ vyjmenovává zakladatel festivalu Petr Fořt a dodává: „Všechny podobné příběhy nás nesmírně těší i naplňují a jsou jedním z důvodů, proč festival pořádáme a nadále budeme jeho lidskou stránku podporovat.“
 
Vstupenky na festival v ceně 450 Kč je možné zakoupit na www.ticketsforpeople.cz a v předprodejní síti Ticketstream. Na místě budou vstupenky za 550 Kč. Kapacita brodského stadionu Na Kutilce je omezena, proto doporučujeme zakoupit si vstupenku co nejdříve! Více informací k programu a festivalu na www.brod20.rockforpeople.cz.
 
Vedle hudebních vystoupení a setkání se svými přáteli se návštěvníci mohou těšit i na nehudební program. Ten se skládá z toho, co fanoušky Rock for People v průběhu 20 let nejvíce oslovilo. Návštívit bude možné Muzeum Rock for People plné vzpomínek a fotografií kapel, návštěvníků i samotných organizátorů. Hudbu na přání zajistí originální Live Jukebox, který místo gramofonových desek ukrývá skutečné živé hudebníky. O zábavu se postará Silent party, která baví nejen zúčastněné tanečníky a posluchače, ale i DJ’s a přihlížející, kteří mnohdy roztodivné kreace zdánlivě bez hudby nechápou.
 
Vedle již zmíněných formací Kryštof, Divokej Bill, Horkýže Slíže, Monkey Business, Tata Bojs či Vypsané Fixy v BRODĚ vystoupí dále Xindl X, Blue Effect, UDG, Hudba Praha, Medvěd 009 a Evelynne. Některé z nich ještě ani neexistovaly, když festival začínal, jiné jsou o pár let starší a zkušenější. Většina z nich si každopádně pro Rock for People připravila nějaké to překvapení. I tím hudební setkání na sklonku léta v Českém Brodě ponese punc výjimečnosti a … slavnostní nálady.
 
Program BROD Rock for People 23. 8. 2014:
12:30 – 13:10    Evelynne
13:20 – 14:05    Medvěd 009
14:15 – 15:00    Blue Effect
15:10 – 15:55    UDG
16:05 – 16:50    Hudba Praha
17:00 – 17:45    Vypsaná Fixa
17:55 – 18:40    Xindl X
18:50 – 19:50    Divokej Bill
20:00 – 21:00    Horkýže Slíže
21:10 – 22:10    Monkey Business
22:20 – 23:20    Kryštof
23:30 – 00:30    Tata Bojs
 
www.rockforpeople.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.