Share |

20. Mistrovství ČR ve skateboardingu vyhrál Maxim Habanec

foto: Michal Vavro

Jubilejní 20. Mistrovství ČR ve skateboardingu, které se konalo první říjnovou sobotu 2016 v Mysticskateparku na pražské Štvanici, vyhrál v disciplíně street Maxim Habanec a v diciplíně bowl Martin Jurášek.
 
Slunečné počasí přilákalo do skateparku na Štvanici přes sedm desítek registrovaných jezdců a několik stovek diváků, kteří měli v průběhu celého odpoledne možnost sledovat špičkový skateboarding  v disciplínách street, bowl a best trick. Mezi muži se s tratí nejlépe popasoval v disciplíně street Maxim Habanec,  v bowlu legendární Martin Jurášek, cenu za nejlepší best trick si pak odnesl Rišo Tury se svým nollie varial flip boardslide. Mezi vítěze se rozdělovalo prizemoney v celkové výši 30.000 Kč.
 
Startovní listina letošního posledního závodu sezóny byla ostře nabitá. Nechyběli tam vítězové posledních tří ročníků MČR – Martin Pek (2015), Maxim Habanec (2014) a Rišo Tury (2013), čas si našel i nejlepší domácí jezdec v bowlu Martin Jurášek, ale i Lukáš Daněk či Tomáš Vintr, který se přihlásil do kvalifikace i přes nedávnou zlomeninu obratle. Zejména první tři jmenovaní byli papírovými šampióny závodů, a to díky skvělé formě a výborným mezinárodním výsledkům z poslední doby. Z pěti kvalifikačních jízd postoupilo do semifinále 19 jezdců a loňský vítěz Martin Pek, deset nejlepších z nich pak postoupilo do finále a následně do superfinále, kam postoupilo pět jezdců a kde se již rozhodovalo o titulu Mistra České republiky pro letošní rok.
 
Výsledky:
Street:

  1. Maxim Habanec
  2. Martin Pek
  3. Rišo Tury

Bowl:

  1. Martin Jurášek
  2. Marek Čejchan
  3. Jan Tomšovský

Best trick:

  1. Rišo Tury / nollie varial flip boardslide
  2. Petr  Veselý / frontside tail slide bigspin heelflip
  3. Martin Pek / crooked grind nollie kickflip out

Street ženy:

  1. Adéla Dončuková
  2. Julie Šenkeříková
  3. Jana Hohnerová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.