Share |

11. ročník Prague Fringe Festivalu je v plném proudu

Během víkendu přilákala Česká Broadway na Malé straně v Praze přes tisíc diváků. Letošní ročník již představil na 28 uměleckých skupin z celého světa a další umělci vystoupí během tohoto týdne v Malostranské besedě, Divadle Inspirace, Divadle Kampa, Divadle Na Prádle a Kavárně 3+1.
Fringe festival Praha spustil v roce 2012 vlastní TV show, která mapuje každodenní dění na Malé straně, představuje umělce a zprostředkovává divákům informace ze zákulisí jednotlivých show.
Prvních několik epizod je ke zhlédnutí na Fringe youtube kanále zde: Fringe TV

Každý večer se v prostorách Malostranské besedy koná tzv. Fringe Club, kdy diváci mají možnost potkat vystupující umělce a umělci jejich publikum. Příjemná atmosféra vybízí k dialogu o umění a životě v Praze anebo na druhém konci světa. Vstup je zdarma a všichni jsou vítáni.
Fringe letos poprvé probíhá také v magickém prostoru půdní Galerie Malostranské besedy, která až do neděle nabízí nevšední divadelní a hudební show.

Kanadský zpěvák a skladatel Steve Lewin mění syrovou vášeň do melancholicky nádherné prózy, která je zároveň nezávisle čirá a rafinovaně cizelovaná. Jeho hlas, jedinečně uhrančivý. Jeho poezie, hypnotická. Vhodné pro všechny milovníky folku a romantiky.
MALOSTRANSKÁ BESEDA – GALERIE 1.6. - 5. 6. 22:00 - 23:00, 6.6. - 9. 6. 20:30 - 21:30

Britsko-izraelské duo Raphaela Rodana vystoupí s představením When Abel Met Cain (Když Abel potkal Kaina).
Intenzivní a strhující představení o mýtu, zázraku a příbězích ze života. Silný portrét izraelsko-palestinského konfliktu. Na svém putování se spojí vypravěč a hudebník, aby zkoumali odvrácenou stranu lidské psyché a našli světlo.
„Velmi pohlcující!“ (The Scotsman)
„Originální a zručné vyprávění.“ (Broadway baby)
Pouze pro dospělé
MALOSTRANSKÁ BESEDA – GALERIE 6.6. - 9. 6. 19:00 - 20:00

Divadlo Kampa má za sebou velice úspěšnou sérii vystoupení Australsko-českého souboru Wild Mint Productions, jejichž show Déjà Vu byla každý večer vyprodána.

Velice chytré a zábavné představení How to climb Mount Everest britské dvojice Autojeu Theatre je na program každý večer až do soboty 9.6. Jeden muž, jedna hora, jeden výsledek? Hřejivý příběh o lásce k životu sleduje epickou cestu jednoho muže ze zatuchlé kanceláře až ke zdolání Mount Everestu.

„Jak zdolat Everest je cirkus karikatur a klauniáda udělaná s chytlavou směsí pantomimy a fyzické obratnosti.“ (**** Fringereview.com)
DIVADLO KAMPA 1.6. - 5. 6. 18:45 - 19:45, 6.6. - 9. 6. 21:45 - 22:45

Pro fanoušky klasiky a milovníky Shakespeara přivezla britská Portrait Productions představení Shakespeare's Kings and Clowns (Shakespearovi králové a klauni).

Shakespearovi králové jsou nejmoudřejší, když si vzpomenou, že jsou jen z masa a kostí, jeho klauni jsou nejbláznivější, když usilují o vyšší statut a jeho blázni, profesionální blázni, nejlépe komentují bláznovství nás všech.
DIVADLO KAMPA 5.6. - 9. 6. 20:15 - 21:15

Kanadská umělkyně Elizabeth Anne McCarthy přivezla show o skoro mytické špionce Matahari - Scopophilia: Into the Eye of the Sun (Skopofilie: do oka slunce), ve které se zabývá otázkami: Kdo byla Mata Hari? Exotická tanečnice? Mezinárodní špionka? V jedinečné one-woman show se postupně životy a identity těchto dvou žen proplétají, až dospějí k tragickému rozuzlení.
DIVADLO KAMPA 1.6. - 5. 6. 21:45 - 22:45, 6.6. - 9. 6. 18:45 - 19:45

V úterý 5.6. přiveze Nancy Wiltink z Amsterodamu svůj karavan a zaparkuje ho přímo na Kampě. Pro show Zwets (Chat) si Nancy přiveze vlastní jeviště. Zážitek z vyprávění, který si nesmíte nechat ujít. Až vstoupíte do modrozeleného karavanu, vydáte se na cestu do budoucnosti a nazpět. Zpět do roku 2012, kdy Chat vynalezla nové biopalivo, které navždy změní svět.
THE CARAVAN 5.6. - 9.6. 14:00 - 14:50, 17:00 - 17:50, 19:00 - 19:50

www.fringe.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.