Share |

„USNULA JSEM, ALE NESPÍM“ pod závojem Tajemství

foto: pořadatel akce

Jedinečné loutkově pohybové představení, které vzniká z úcty k odkazu loutkářských guru české scény Markéty Kočvarové - Schartové a Josefa Krofty.  Je určeno především dětem, ale i jejich rodičům, a všichni společně v něm nahlédnou do říše mrtvých. Odehrává se na pohřbu, jenž není výhradně smutnou vzpomínkou, ale oslavou předcházejícího života. Premiéra proběhla 6. září 2016 v 18:00 na Lodi Tajemství bratří Formanů. Další reprízy se budou konat 28. 9. a 11. a 12. 10. od 18:00, taktéž na Lodi Tajemství.
 
Příznivci divadla pod širým nebem se mohou těšit na reprízu na Letní scéně Vyšehrad dnes 23. 9. od 18:00.
 
Jeden z nejvýraznějších ročníků KALD DAMU (absolventi z roku 2008) se po letech sešel, aby nejenom uctil památku všech mrtvých, ale především se lidsky a s humorem podíval na velké tabu naší společnosti. Jak říká sám režisér a scénárista v jedné osobě Jakub Folvarčný: „Naším cílem je ukázat lidem a zejména dětem, že smrt není jen smutná a srdcervoucí tragédie, nýbrž přirozená součást života, o níž naše společnost přestala smysluplně komunikovat. Toto tabu, které zkresluje pohled našich dětí na realitu v celé šíři, v ní bude mít místo tak dlouho, jak mu to my dovolíme.
 
Příběh vypráví o strašidelném a poetickém dobrodružství malé hrdinky, která usne na hrobě a podle mexické legendy se dostane do říše zemřelých. Představení vzniká v produkci Ústavu úžasu z.s. a Lodi Tajemství bratří Formanů za podpory Ministerstva kultury ČR A Státního fondu kultury ČR a nechalo se inspirovat filmem Kristýny Dufkové a společnosti Evolution Films „Usnula jsem“.
 
Realizační tým:
Režie a scénář: Jakub Folvarčný
Hudba: Marek Doubrava
Kostýmy/ výprava: BioMasha
Produkce: Vanessa Larsen
Hrají: Barbara Humel, Jiří Kout, Tereza Tausingerová, Václav Jelínek, Kristýna Dámová, Jakub Gottwald

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.