Share |

„Časový spínač“ vypnul „Nohu“ a chystá se do Prahy

foto pořadatel akce

Rozhovor s kapelou„Time Switch“, kterou čeká v sobotu 14. dubna vystoupení v Rock Café Praha
(zpěvačka Minerva Díaz Pérez a basák Tim Rashid)
Původně jste fungovali v kapele N.O.H.A.  Proč jste se rozhodli jít vlastní cestou?
Minerva:  Žádné velké rozhodování  neproběhlo. Prostě jsme se rozešli  s naším saxofonistou  Filipem Šebánkem, to je něco úplně jiného…. On sám chtěl  jít vlastní cestou…. Všichni ostatní jsme  už nějak měli dost nekončících debat na stejné téma: „On chtěl hrát pouze ve Východní Evropě“... Ale vzhledem k tomu, že máme jako kapela základnu v Německu, chtěli jsme hrát i tam…vlastně všude jinde. A to se nám od té doby také daří. Loni jsme hráli v Litvě, Francii, Německu, Řecku a k tomu i ve Východní Evropě. A byl to opravdu skvělý zážitek!
Můžete nám říct, jak jste se jako kapela Time Switch dali dohromady a začali hrát?
Tim: Ale my už jsme pohromadě všichni dávno byli…  ! Jenom jsme změnili jméno kapely, abychom se koněčně zbavili…řekněme...starého odkazu /event. staré nálepky/.  Je čas na nový krok, a proto jsme přehodili  na „časový spínač“.  Bývali jsme původně N.O.H.A. – Noise of Human Art a pak jsme změnili jméno poprvé, aby se to nepletlo, když měla druhá kapela, kterou založil v Čechách  náš bývalý saxofonista stejné jméno. Takže jsme byli  N.O.H.A. – Nights of Hedonistic Adventure. V popředí stála Minerva a náš nový MC Mike Romeo. Nicméně zmatky kolem názvu obou kapel stále pokračovaly, tak jsme se nakonec rozhodli pro zcela nové jméno – Time Switch
Nebáli jste se opustit zavedenou kapelu?
Minerva: Jak už jsem vysvětlovala/řekla/, já ani ostatní kluci jsem nikam neodešli …. Mám ty kluky moc ráda!  Posledních osm let za společného fungování  v kapele jsme spolu všichni cestovali, pracovali a smáli se. Stali se z nás velmi dobří přátelé. Jak se říká: „Nikdy neopouštěj vítězný tým!“ 
Tim: Pochopitelně, že jsme se museli vlastně znovu prosazovat…. jako kapela s novým názvem.  Ale máme z toho sakra dobrý pocit… pocit nového začátku, který nás výrazně motivuje!  Navíc je dobré vědět, že už nebudou žádné další zmatky kvůli tomu, že dvě kapely vystupují pod stejným jménem. Občas za sebou musíte nechat staré věci, abyste mohli začít pracovat na nových. Ostatně o tomto tématu je také naše nová (zatím nevydaná) skladba…. .
Viděl jsem klip z vašeho vystoupení v Bratislavě. Klub byl hodně narvaný. Bylo pro vás, jako „novou“  kapelu (tehdy Nights of Hedonistic Adventure), snadné získat si publikum?
Minerva: Bylo to všeobecně v  pohodě, protože lidé nás dobře znali. Tančili na naše písničky „Tu Café“, „Dive in Your  Life“ nebo třeba  „Déjalo“ už dlouho. Byla to ohromná zábava! Stejně jako after-party !
Tim: Obecenstvo nás konečně mohlo vidět na pódiu a uvědomit si, že stále žijeme. V tisku se o nás objevily příšerné nesmysly, že prý už ve Východní Evropě hrát nechceme??? To je blbost! Takže bylo fajn mít příležitost ukázat, že se nám pořád hrát chce – kdekoli!  A mimochodem obecenstvo v Bratislavě bylo úžasné!  Těšíme se tam znovu…
 
Kde máte jako kapela hlavní stan?
Tim: Naše studio je v Kolíně na Rýnem  v Německu. Tam zkoušíme, pracujeme na nových písničkách a v současné době hlavně pracujeme na novém albu… . 
Jaké máte plány – zmínil jsi nové album, a co účast na festivalech….?
Tim: Naším hlavním plánem je teď dokončit novou desku. Bude hotová koncem června. Pak se vydáme znovu na turné po východě, po západě, po severu a jihu….  
Minerva: Jó, jojojo! 
Vaše video k písni Nasty bylo točené i v Praze. Jaké to bylo zatancovat si ve stanici metra „Náměstí Míru“? U nás se v metru moc často netancuje….
Minerva: Je to nádherná stanice – líbí se mi ten dlouhatánský eskalátor.  Natáčení nebylo sice moc povolené, ale nakonec jsme se dohodli,  jak vidíte v klipu…Bylo asi jedenáct večer , už tam nebylo moc lidí. Ale pár jsme jich tam stejně roztancovali…bylo to příjemné.
 
Předpokládám, že Prahu znáte dobře. Znáte i místní hudební scénu? A máte na ní nějaké oblíbence?
Tim: Mám rád Floexe z Prahy. Jeho poslední album je fantastické. Nemyslím si, že naši kapelu bude znát, ale bylo by skvělé, kdybychom spolu mohli v budoucnu spolupracovat.
Minerva: To ano, pracovat s Floexem by bylo neuvěřitelné. Výborný nápad, Time!... Hned zítra mu zavoláme…. 
Co máte kromě muziky nejraději?
Minerva: Ráda cestuji, dívám se na filmy a vařím pro kamarády….
Tim: Mou druhou vášní je dobré veganské jídlo, třetí vášní je plavání. A čtvrtou vášní je moje pohovka ….
Co od vás mohou lidé očekávat při vašem nadcházejícím koncertu 14. dubna v pražském Rock Café? Máte přichystané nějaké překvapení?
Tim: Samozřejmě, že zahrajeme nové písničky, které nikdo ještě nezná…..ale největší atrakcí bude obrovský stroj na konfety. …  Ten, kdo správně odhadne počet papírku, dostane ohromný dárek…
Minerva: Chacha…. !
text: jis

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.