Share |

Festival Krásný ztráty ladí program

Na Konopišti zahraje Mňága a Žďorp
Kult „made in Valmez“ rozšiřuje program Krásných ztrát Live
 
Druhý ročník festivalu Krásný ztráty Live, který se uskuteční v pátek a sobotu 14. – 15. července ve středočeském parku Konopiště, ohlašuje headlinera prvního dne. Bude jím kultovní valašskomeziříčská skupina Mňága a Žďorp. Vstupenky držíme do konce dubna v síti Ticketportal  o 100Kč levnější.
 
Mňága a Žďorp letos slaví třicáté výročí svého založení. Na jaře vydala nové album Třínohý pes, v jehož hodnocení se kritika shodla, že se jedná o jedno z nejlepších alb kapely a jistý stylový posun směrem k rockovému přitvrzení a větší zvukové barevnosti. Ve svém setu na festivalu Krásný ztráty Live zmixuje Mňága a Žďorp nové písničky z aktuálního alba se svými klasickými hity, které okouzlily už dvě generace fanoušků kombinací silných melodií a lehce skeptického pohledu na svět v textech frontmana kapely Petra Fialy. Koncertem Mňágy a Žďorp páteční program festivalu vyvrcholí.
 
Mňága a Žďorp doplní již ohlášené páteční kapely, kterými jsou projekty členů kapely Framus Five. Zahraje hostitel festivalu Michal Prokop se svým triem, kytarista Luboš Andršt s Blues Bandem, houslista Jan Hrubý s Kukulínem a   Yo Yo Band, ve kterém hraje dechová sekce Roman Kubát, Jiří Šíma a bubeník Framusu Pavel Razím .
 
Velká jména české scény s kořeny v osmdesátých letech ovšem nebudou chybět ani v sobotních dramaturgických položkách. Bude mezi nimi legendární Michal Ambrož s výrazně omlazenou Hudbou Praha, novoromantický Precedens, punkový Visací zámek či kytarista Michal Pavlíček, který přijede v duu se zpěvačkou Monikou Načevou. Ty doplní jeden z nejlepších českých rockových zpěváků Kamil Střihavka, po pauze obnovení populární -123 min. a Suflower Caravan, postavení na zvuku Hammondových varhan.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.