Share |

Nepál: Jak pomoci? Aktualizováno (sbírky českých humanitárních organizací už přibývají)

Vlajka Nepálu

Zemětřesení v Nepálu má další a další oběti a následné otřesy situaci dále zhoršují. Hledali jsme, kde jsou v běhu nějaké sbírky a možnosti pomoci. 

 

Zatím je Člověkem v tísni vyhlášena sbírka SOS Nepál. (Informace o programu pomoci + týmu, který je na místo vyslán, najdete tady)

Pomoc je možné posílat přímo na konto sbírky SOS NEPÁL 54333345/0300 Platbu kartou můžete provést ZDE. Svůj dar si můžete odečíst z daní. Pro platby ze zahraničí: IBAN: CZ8803000000000054333345

Nadace Vodafone za každou DMS zaslanou do 10. května ve své síti daruje navíc 30 Kč. Pokud chcete přispět touto formou, pak posílete SMS ve tvaru DMS NEPAL na 87777

 

Česká Charita nabízí také sbírku. Konto: 55660022/0800 - Variabilní symbol: 107

 

ADRA: Konto: 66 88 88 66 /0300 variabilní symbol: 380 nebo dárcovská SMS ve tvaru DMS ADRA na číslo 8777. 

 

Jaké jsou další možnosti - jak přijímají platby mezinárodní charity?

Červený kříž (The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, Mezinárodní federace společností čeveného kříže a červeného půlměsíce, největší humanitární organizace na světě) nabízí možnost darovat finanční prostředky online přes server Ammado zaměřený na neziskovky. Stránka umožňující poslat peníze přes net (běžné karty a také paypal) je www.ammado.com/community/154728/donate - Berou i platby z ČR (vyzkoušeno) a minimální částka je 110 korun.

Britská respektovaná charita Oxfam přijímá příspěvky i od nás, a to na téhle stránce - i oni berou běžné karty a paypal.

Mezinárodní organizace Save the Children sbírá příspěvky na této stránce.

Probíhá také crowdfungingová kampaň na Indiegogo (o tom ale víme velice málo) a příspěvky přijímá i Global Giving.

Křesťanská organizace Worldvision, Unicef a další mezinárodní charity zatím podporují jen platby z USA.

 

O dalších možnostech vás budeme informovat.

Samozřejmě je na místě opatrnost - je docela možné, že se v živelných dnech po zemětřesení mohou vyskytnout i sbírky podezřelé a je proto dobré posílat peníze spíše prověřeným organizacím.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.