Share |

EKONOMICKÁ BITVA ROKU PROBĚHNE UŽ VE ČTVRTEK 4. PROSINCE

„Battle 2015: Michliq vs Sedláček – Epic economic battle of history“ je neformální večer, během kterého se v duelu utkají dva přední čeští makroekonomové Aleš Michl (náš přispěvatel, ekonom Raiffeisenbank a autor knihy MICHLiq) a Tomáš Sedláček (ekonom ČSOB a autor knihy Ekonomie dobra a zla). 

Vyhraje jen jeden, jejich zbraní je pouhé slovo! 

Akce se koná ve čtvrtek 4. 12. 2014 v atraktivním prostředí Dance Union Clubu (Vinohradská 25, Praha 2). Bitva vypukne v 19:30 hodin a celým večerem bude provázet Petr Šimůnek, šéfredaktor časopisu Forbes.

Cena vstupného je 1815 korun a veškeré vybrané pěníze dostane nadační fond PINK BUBBLE, který podporuje mladé lidi s rakovinou.

VSTUPENKY ZDE. Co takhle dát sobě nebo někomu blízkému předčasný dárek v podobě vědomostí a zážitků? My jsme pro.

 

Hosté se mohou těšit na tři diskusní sekce: Každá z nich bude trvat přibližně 35 minut a každou z nich provází vybraný světoznámý drink, který dostanou všichni přítomní. 

Cuba Libre – tedy španělsky Svobodná Kuba – bude provázet start bitvy a první vizionářské téma „O svobodě a budoucnosti planety“. Tento nápoj vznikl kolem roku 1900 v Havaně a svůj název získal od přípitku amerických vojáků – rumem a kolou na svobodnou Kubu. 

Gin Tonic doprovodí téma „O aktuálních problémech a jak je léčit“. Již od roku 1700 se pomocí chininu zkoušela léčit malárie a nemocným britským vojákům nechávali jejich velitelé míchat chinin mimo jiné také s ginem. 

Martini – protřepat, nemíchat – doprovodí vrchol bitvy spolu s tématem „O Česku a kam spějeme“. Vyhrát může jen jeden! 

„Pánové rádi tipují, kdo vyhraje titul ve fotbale, dámy dokáží předpovědět, co se stane příště v Ordinaci v růžové zahradě. Na to, abychom nepřišli o svoje prachy nebo fleka v práci, to ale nestačí. S Tomášem to zkusíme - prognózu toho co nás čeká v roce 2015. 
Bude to ostré, ale ne sprosté - drinky a  argumenty budou lítat. A já věřím, že přijde co nejvíc nejen mladých lidí, ale třeba i můj děda. 
Navíc jsme se dohodli, že veškerý výtěžek půjde na dobročinné účely. Takže se něco dozvíme, dobře se pobavíme a ještě někomu dalšímu pomůžeme,“ říká jeden z účastníků souboje Aleš Michl. 

Pořadatelem bitvy je Dark Side, mediálním partnerem časopis Forbes. Partnerem je ADMEZ – Asociace direct marketingu, e-commerce a zásilkového obchodu. Výtěžek z akce půjde na podporu Nadačního fondu Pink Bubble, který pomáhá onkologicky nemocným náctiletým a mladým dospělým (www.pinkbubble.cz). Vstupenku na tuto akci si můžete pořídit za 1815 Kč s DPH. Zájemci se mohou registrovat na www.ticketon.cz
ÚČASTNÍCI: 

Aleš Michl (1977) je hlavním investičním stratégem Raiffeisenbank, kde působí od června 2006, a zároveň externím poradcem ministra financí. Předtím byl členem týmů místopředsedů vlád pro ekonomiku Martina Jahna a Jiřího Havla. Vystudoval VŠE v Praze, LSE v Londýně a krátce Wharton ve Philadelphii. Pravidelně publikuje v tisku, během studií psal pět let pro Hospodářské noviny. Není členem žádné politické strany. Vydal první popekonomický komiks/knihu v grafech Michliq - inteligentní průvodce ekonomikou. 

Tomáš Sedláček (1977) je hlavním makroekonomem hospodářských strategií ČSOB. Přednáší rovněž na vysoké škole, je publicistou, dlouholetým poradcem čelních politiků (prezidenta republiky, ministra financí nebo premiéra v rámci Národní ekonomické rady vlády ČR NERV) a častým komentátorem v mediích. Je stipendistou Yaleovy University a doktorandem na Univerzitě Karlově, kde také pravidelně přednáší. Nepravidelně přednáší pro mnoho dalších českých i světových univerzit (Georgetown, Yale, Wheaton). Yale Review (2006) jej zařadil mezi pětici perspektivních mladých ekonomů. Jeho akademické práce získaly uznání děkana fakulty a Hlávkovu cenu. Na jaře 2009 publikoval knihu Ekonomie dobra a zla: po stopách ekonomického tázání od Gilgameše po finanční krizi, která se stala národním bestsellerem. Pravidelně přispívá do čtvrtečních hospodářských novin a je členem mnoha poradních nebo statutárních orgánů neziskových institucí (Forum 2000, Diplomatická akademie, Česko-německý fond budoucnosti a další). 

Petr Šimůnek (1968) přivedl v roce 2011 do Česka celosvětový magazín Forbes, ve kterém od té doby působí jako šéfredaktor. Od roku 2005 vedl z pozice šéfredaktora Hospodářské noviny, ještě předtím působil v MF DNES, kde řídil ekonomickou rubriku. V roce 1998 začínal moderovat diskusní pořad Nedělní partie na TV Prima, byl také moderátorem Pressclubu na rozhlasové stanici Frekvence 1. V současnosti kromě šéfování Forbesu moderuje publicistický pořad Den Poté na ČRo Plus. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou, absolvoval rovněž studijní pobyty na Univerzitě Johanna Keplera v Linci nebo na Oxford University.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.